Foto van Pieter Smit

Mijn digitale carrière

Met mijn eerste website ben in ergens in 2002 begonnen. Eind jaren 10 heb ik lange tijd weinig aan deze site gedaan. In termen van De creatiespiraal (boek van Marinus Knoope) was deze periode van rust blijkbaar nodig, voordat ik in 2021 de draad weer oppakte.

Dankzij WordPress kun je mijn site nu ook makkelijk op een kleiner scherm lezen, bij voorkeur niet kleiner dan een tablet. De oude versie is nog steeds toegankelijk. Wel is daar de navigatie inmiddels matig, omdat bepaalde handigheidjes niet meer werken.

Mijn bronnen

Thuis ben ik opgegroeid met de Trouw op tafel en het achtuurjournaal was vaste prik. Van jongsaf aan boeide religie me en begon ik daar boeken over te lezen.

Bij de opkomst van de LPF vond ik Trouw te behoudend en ben toen overgestapt naar de NRC. Vele jaren later bleek Trouw progressiever te zijn geworden en was ik het zakelijke/sceptische van de NRC wel zat. Dankzij huisgenoten kwam ik in aanraking met uiteenlopende boeken.

De boeken van Christina von Dreien hebben mijn leven ingrijpend veranderd. Van denker ben ik meer een luisteraar geworden. Ik vertrouw op ingevingen: geen moeite doen, maar ontvankelijk zijn. In zowel Trouw als NRC kwam ik nauwelijks nog pareltjes tegen, ik heb ze inmiddels beide opgezegd. Een blad als Vruchtbare Aarde is erbij gekomen. Door kritisch gebruik te maken van de suggesties van YouTube, ontdek ik ook daar interessante kennisbronnen.

Mijn levensloop

In 1967 ben ik geboren in Spijk, op het Hogeland van Groningen. Zes jaar later konden mijn ouders de overstap naar een boerderij in de Noordoostpolder maken. Pas na mijn technische opleiding in Groningen werd me duidelijk hoe saai ik de Noordoostpolder eigenlijk vind.

De techniek kon me toch niet voldoende boeien en daarom vertrok ik voor een opleiding in de zorg naar Amsterdam. Een mooie tijd heb ik daar gehad en qua werk ben ik uiteindelijk als helpende in de thuiszorg beland. Ik woonde daar in een fijne woongroep en qua hobby’s heb ik veel energie gestoken in theatersport en biodanza.

Inmiddels ben ik naar Veghel verhuisd. Lekker de stilte om me heen en gelukkig plukjes natuur op loopafstand. Het boek De Meester-methode van Maarten Meester was voor mij een stimulans het lezen vaker af te wisselen met fysiek bezig zijn. En door minder te denken, is mijn interesse in schaken gegroeid. Hoe kan het gaan…

Mijn blikveld

Een onderwerp die mij vooral boeit, is zingeving. Aan den lijve heb ik dat ondervonden door een zoektocht langs uiteenlopende banen, totdat ik uiteindelijk mijn plek vond in de thuiszorg. Verder had ik de indruk me in een kamer te bevinden, waar ik steeds nieuwe plekjes vond op het terrein van zingeving. Dit beeld veranderde rigoureus na het lezen van de boeken van Christina von Dreien. Alsof ik in de kamer een schuifwand had ontdekt, de kamer blijkt veel groter te zijn!

Christina heeft mijn blikveld behoorlijk verbreed. Mijn aardse focus verschuift naar een universele focus. Ze heeft me duidelijk gemaakt, hoe immens de wereld van ervaringen is. Op goddelijkewezens.nl vertel ik uitgebreider waarom haar wereldbeeld me zo raakt.

We staan op de drempel van een grote transformatie. Bij grootse begrippen als bewustzijn en liefde schiet ons denken te kort en kunnen we beter ons hart volgen. De huidige wetenschap doet ervaringen makkelijk af als zijnde subjectief en dus niet van waarde. Met mijn scheikundige achtergrond vind ik de volgende uitspraak van Christina heerlijk prikkelend… “Liefde is de nieuwe aggregatietoestand van de Aarde” (Deel 3, p 82).

  

Bijgewerkt op: 24 april 2024